Szeretet Ünnepe 2019

A mozgáskorlátozottak karácsonya a szeretetről és az emberségről szólt
2019. december 14-én a Művelődési Központ adott otthont a mozgáskorlátozottak hagyományos karácsonyi ünnepségének. A vendégeket Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Sveiczer Sándor polgármester, Sveiczerné Kovács Éva, a rendezvény fővédnöke, Mészáros Ildikó nagytiszteletű asszony, valamint a Mozgáskorlátozottak Heves Város és Vonzáskörzetének Egyesülete képviseletében Burkus Sándorné elnök asszony köszöntötte.

Az üdvözlő beszédek után Sveiczerné Kovács Éva megköszönte az egyesület elnökének eddigi tevékenységét, mellyel igazi közösséggé kovácsolja a térségben élő mozgáskorlátozottakat. Az ifjúsági csoport Szép jel, szép csillag című műsorával lépett színpadra, majd Varga Sándorné szavalta el saját versét. A Zeneiskola növendékeinek előadását a Körzeti Általános Iskola Pille-tánc csoportjának látványos bemutatója követte. A karácsonyi műsorban fellépett Fodorné Nagy Judit, őt Ferencz Sándor kísérte zongorán, és a Hevesi Nyugdíjas Klub népdalköre.

Az Ifjúsági csoport színjátéka:

 

Az egyesület nem csupán tagjait szerette volna megajándékozni a karácsonyi programmal, hanem azt a fiatal lányt is, aki 5 éve egy komoly autóbalesetben lebénult. Dobos Réka a kihívások ellenére is energikus egyéniség, és pozitív szemlélete mások számára is inspiráló. A balesete óta megtanulta mozgatni a karját, és több aranyérmet is nyert a WKF karate-világbajnokságokon. Az ő gyógykezelésére gyűjtött össze a hevesi egyesület több zsák műanyag kupakot, amit december 14-én adtak át.

 

A fotókat Jakab Tibor készítette és a Hevesi Hírportál engedélyével tettük közzé.