Kedves Tagtársunk! Tisztelt Olvasó!

Egyesületünk a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) tagszervezeteként, a sérült emberek segítése, a mozgásfogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése érdekében jött létre és működik 1991-től. Legfőbb tevékenységünk a számukra végzett érdek-képviseleti, érdek-érvényesítő, társadalmi tudatformáló tevékenység. Működésünk a Dél-Hevesi Kistérség településeire terjed ki.

kezdo

Szolgáltatásaink:

Mindennapi segítségnyújtás tagjaink és a rászorultak részére.

Sorstársi tanácsadással segítünk a hozzánk fordulókhoz:

Segítségnyújtás a különböző, mozgáskorlátozottaknak szóló állami támogatások igénybevételéhez szükséges pályázatok kitöltésében (üdülési csekk, közlekedési támogatás, fogyatékossági támogatás, gyógyszer támogatás).

Gyógyászati segédeszközök díjmentes kölcsönzése, javító szolgáltatás, segítségnyújtás a segédeszközök beszerzésében és javításában.

Megyei Közigazgatási Hivatal felé a személygépkocsi–szerzési támogatás odaítélésének elősegítése.

Közösségteremtés a mozgássérült és más fogyatékossággal élő emberek számára, kirándulások, színházlátogatások, gyógyfürdő és nem utolsó sorban év végén a szeretet ünnep szervezése és lebonyolítása.

Egyesületünk nem csupán a szervezet tagjainak érdekében tevékenykedik, hanem valamennyi hozzánk forduló fogyatékos ember javát szolgálja.